Nieuws

Nieuws

Uncategorized

Lions met Jottem naar Alpaca’s

Vrijdag 15 september 2023 zijn de Lions Oegstgeest-Warmond samen met de cliënten en begeleiders van Jottem Oegstgeest naar de Alpaca boerderij in Sassenheim geweest. Jottem is een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

De locatie aan de Louise de Colignylaan is bekend van het gezellige winkeltje en de bakkerij waar elke dag heerlijke appeltaarten worden gebakken.

In 2024 bestaat Jottem 45 jaar en in de aanloop daarnaartoe hebben de cliënten van Jottem wensen in mogen dienen. Hoog op het lijstje stond om met alle cliënten (ongeveer vijftig) een dagje uit te gaan naar de Alpacahoeve om daar met deze knuffeldieren een stukje te wandelen en de dieren te mogen aaien.

Voor Lions Oegstgeest-Warmond een mooie gelegenheid om daarbij te helpen en dit mogelijk te maken. Natuurlijk ook vanwege het mooie nazomerweer is het een fantastische middag geworden waar op de Louise de Colignylaan vast nog lang over zal worden na-gesproken.

Wie Jottem wil steunen doet er goed aan eens binnen te lopen om het winkeltje te bezoeken of een lekkere taart te kopen.”

Feest op oud-poelgeest Uncategorized

Feest op Oud-Poelgeest

Lionsclub en Rotary slaan de handen ineen

Zondag 8 september wordt alweer de negende Lions-wijnproeverij georganiseerd door de Lionsclub Oegstgeest-Warmond. De wijncommissie heeft de handen ineen geslagen met Rotary Club Oegstgeest en omstreken die dit jaar een Jeu de Boules toernooi zal organiseren op de paden van Kasteel Oud-Poelgeest.

Goede Doelen

Beide clubs hebben hun eigen goede doelen. De goede doelen van de wijnproeverij zijn dit jaar de Prof. Dr. Leo Kannerschoool en de Oegstgeester ouderen. De stichting ‘Living with Hope’ die zich inzet voor onderzoek naar pancreaskanker, is het goede doel van de Rotary.

 

 

Uncategorized

Jeu-de-Boules toernooi van Rotary in samenwerking met Lions

Het Jeu de Boules toernooi vindt plaats op 8 september 2019, gelijk met de wijnproeverij van de Lions club Oegstgeest-Warmond. De locatie is kasteel Oud-Poelgeest.

Het Jeu de Boules toernooi wordt gespeeld door tweetallen op  banen die zijn uitgezet op de paden van het park rond Kasteel Poelgeest. De opbrengst komt volledig ten goede aan de goede doelen van de Rotary Foundation van Rotary Club Oegstgeest En Omstreken.

Bij de wijnproeverij in het Kasteel worden wijnen uit vele wijnlanden en verschillende prijsniveaus aangeboden voor proeverij en aankoop en komt de winstmarge ten goede aan de Leo Cannerschool in Oegstgeest die autistische kinderen een gepaste opleiding in een veilige omgeving aanbiedt.

Lions cheque cultuurfonds Uncategorized

Lions cheque voor Cultuurfonds

Ieder jaar zoekt de Lions Club Oegstgeest Warmond goede doelen uit voor de opbrengst van de jaarlijkse wijnproeverij in Kasteel Oud-Poelgeest.

President van de club, Paul Verlinden, vertelde op donderdag 21 maart blij te zijn dat de Lions telkens iets kunnen betekenen voor mooie initiatieven in het dorp. “Dit keer hebben we gekozen een deel van de opbrengst te schenken aan Cultuurfonds Oegstgeest voor de realisatie van meer muurgedichten.”
Jetteke Bolten, voorzitter van het cultuurfonds was erg blij met de cheque van 750 euro. “Ik heb zeer goede herinneringen aan de dag van de wijnproeverij”, vertelde Bolten. “De kunstwedstrijd die we in korte tijd in elkaar gezet hadden, bleek een goede greep. En met de daaropvolgende veiling erbij. Is er die dag dus ruim duizend euro voor Cultuurfonds Oegstgeest opgehaald. Ik voel mij heel erg gevleid dat jullie voor ons als goed doel is gekozen. We gaan het investeren in een prachtig nieuw muurgedicht.”
Jetteke Bolten vertelde aan de Lions-vertegenwoordigers dat het Actiecomité Muurgedichten Oegstgeest (OMA) blij is met de nieuwe muren die door hun eigenaren worden aangedragen. “We hebben met OMA al drie muren bezocht om gedichten op te plaatsen, onder andere in Nieuw-Rhijngeest en de Morsebel. Elk nieuw gedicht krijgt ook een QR-code zodat men met behulp van een mobiele telefoon ook naar de bijbehorende muziek kan luisteren.”
Het realiseren van één gedicht kost zo’n 3500 euro. “Voor een groot deel zitten de kosten in het huren van de steiger.”
Cultuurfonds Oegstgeest wil minstens tien muurgedichten in Oegstgeest realiseren. “Uiteindelijk willen we ook een route langs de gedichten en andere kunstobjecten realiseren. Het vervaardigen van zoveel muurgedichten is heel veel werk, maar het is echt heel leuk om betrokken bij te zijn.”

Veel van de bedragen op de cheques die de Lionsclub Oegstgeest Warmond mag uitdelen worden verdubbeld door de Stichting Lions Quest. “Daar zijn we erg blij mee!”

Uncategorized

CFO Zomerwedstrijd: Maak een kunstwerk over WIJN

Allen die graag tekenen en schilderen of met andere artistieke disciplines werken worden door Cultuurfonds Oegstgeest uitgedaagd het thema ‘WIJN’ in beeld te brengen. Dat kan van rank tot druif, van glas tot fles, van slok tot droom. Laat uw fantasie spreken! Doe mee en stuur uw kunstwerk in tot maandag 17 september, 18.00 uur.

 

De zomer is de tijd dat de wijnranken met hun druiven groeien en bloeien totdat in het najaar de wijn wordt gemaakt. Wijn spreekt tot de verbeelding: in het oude Griekenland was er zelfs een god van de wijn, Bacchus. Ook Nederland lijkt een wijnland te worden door de klimaatverandering. Waar wijn is, is feest.

De Oegstgeester serviceclub Lions houdt jaarlijks een wijnproeverij in kasteel Oud-Poelgeest. U kunt dan op goede gronden uw wijn voor het hele jaar bestellen en bovendien is de opbrengst bestemd voor een goed doel. Dit jaar is Cultuurfonds Oegstgeest een van de goede doelen.

U wordt uitgenodigd gedurende de zomer iets moois of spannends te maken, zo, dat het is te presenteren. De resultaten van uw schilderen, tekenen, boetseren, keramiek, fotografie, grafische technieken, mixed media worden tentoongesteld tijdens de Lions’ wijnproeverij in kasteel Oud-Poelgeest op 23 september 2018.

Een jury bepaalt de winnaar(s) wiens of wier werk wordt gepubliceerd in de Oegstgeester Courant.

Aan het einde van die dag, na de wijnproeverij op 23 september worden de kunstwerken geveild. De opbrengst komt ten goede aan het Cultuurfonds Oegstgeest en dus aan u!

Tot maandag 17 september 18.00 uur kunt u tijdens kantooruren uw werk inleveren bij: Het Oude Raadhuis, Wilhelminapark 17, Oegstgeest

zie ook het artikel in de Oegstgeester courant: https://www.oegstgeestercourant.nl/nieuws/cultuur/41383/cfo-zomerwedstrijd-maak-een-kunstwerk-over-wijn-

Inlichtingen: voorzitter@cultuurfondsoegstgeest.nl

zie ook www.cultuurfondsoegstgeest.nl

 

Uncategorized

Wijnproeverij In Oegstgeester Courant

Op 11 oktober 2017 stond in de Oegstgeester Courant in artikel over de Lions Wijnproeverij.

Onderstaand de integrale tekst van het artikel:

 

GENIETEN – Op zondag 12 november vindt van 14.00 tot 17.00 uur voor de zesde maal een feestelijke wijnproeverij plaats in het fraaie Kasteel Oud-Poelgeest, georganiseerd door de Lionsclub Oegstgeest-Warmond.

Ook dit jaar kunnen de bezoekers tegen entreeprijs van 5 euro in een gezellige en ontspannen sfeer proeven van bijzondere wijnen. Wijnen die bevallen, kunnen direct besteld worden voor het goede doel. Er is een mooie selectie gemaakt van wijnen door het wijnhuis Noordman. De opbrengst van de verkoop gaat dit jaar naar drie goede doelen: de Prof. Dr. Leo Kannerschool, de Heeren van Rustenborch (voor uitjes met senioren) en de Voedselbank Leiden.

De middag in het kasteel zal worden opgeluisterd door een aantal bijzondere geurworkshops, die geleid worden door de Oegstgeester vinoloog Karin Kasteleijn. “Proeven is ruiken; daarom neem ik de mensen mee in de verschillende geuren van bijzondere ingrediënten van wijnen. We gaan interactief aan de slag, en de wijnliefhebbers zullen zich veel bewuster worden van de rol van geur bij het proeven. Ook zullen ze ingrediënten beter herkennen qua smaak, omdat men ze eerst alleen geroken heeft.”

Inschrijven kan via www.lcow.nl

Henk Visser (m) en Michiel Teeuwen (r) overhandigen een poster aan Oud-Poelgeest directeur Jan-Willem Besselink. | Foto Willemien Timmers