Lions cheque voor Cultuurfonds

Lions cheque cultuurfonds

Lions cheque voor Cultuurfonds

Ieder jaar zoekt de Lions Club Oegstgeest Warmond goede doelen uit voor de opbrengst van de jaarlijkse wijnproeverij in Kasteel Oud-Poelgeest.

President van de club, Paul Verlinden, vertelde op donderdag 21 maart blij te zijn dat de Lions telkens iets kunnen betekenen voor mooie initiatieven in het dorp. “Dit keer hebben we gekozen een deel van de opbrengst te schenken aan Cultuurfonds Oegstgeest voor de realisatie van meer muurgedichten.”
Jetteke Bolten, voorzitter van het cultuurfonds was erg blij met de cheque van 750 euro. “Ik heb zeer goede herinneringen aan de dag van de wijnproeverij”, vertelde Bolten. “De kunstwedstrijd die we in korte tijd in elkaar gezet hadden, bleek een goede greep. En met de daaropvolgende veiling erbij. Is er die dag dus ruim duizend euro voor Cultuurfonds Oegstgeest opgehaald. Ik voel mij heel erg gevleid dat jullie voor ons als goed doel is gekozen. We gaan het investeren in een prachtig nieuw muurgedicht.”
Jetteke Bolten vertelde aan de Lions-vertegenwoordigers dat het Actiecomité Muurgedichten Oegstgeest (OMA) blij is met de nieuwe muren die door hun eigenaren worden aangedragen. “We hebben met OMA al drie muren bezocht om gedichten op te plaatsen, onder andere in Nieuw-Rhijngeest en de Morsebel. Elk nieuw gedicht krijgt ook een QR-code zodat men met behulp van een mobiele telefoon ook naar de bijbehorende muziek kan luisteren.”
Het realiseren van één gedicht kost zo’n 3500 euro. “Voor een groot deel zitten de kosten in het huren van de steiger.”
Cultuurfonds Oegstgeest wil minstens tien muurgedichten in Oegstgeest realiseren. “Uiteindelijk willen we ook een route langs de gedichten en andere kunstobjecten realiseren. Het vervaardigen van zoveel muurgedichten is heel veel werk, maar het is echt heel leuk om betrokken bij te zijn.”

Veel van de bedragen op de cheques die de Lionsclub Oegstgeest Warmond mag uitdelen worden verdubbeld door de Stichting Lions Quest. “Daar zijn we erg blij mee!”